D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 'Ne 93 Yeni Hemşire Atandı
09 Temmuz 2018

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 kapsamında 18 bin personel alımında 8188 hemşire kadrosu bulunuyordu. KPSS 2018/5 atamasında 7 bin 234 lisans mezunu ve 954 lise mezunu olmak üzere toplam 8188 hemşire alımı gerçekleştirildi.

KPSS 2018/5 atamasında; D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ataması yapılan 93 hemşireden 80 tanesi  sözleşmelerini imzalayarak hastanede ki görevlerine başladı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İsmail Eryılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Demirel yeni atanan hemşirelere hayırlı olsun dileklerine bulunarak bir toplantı gerçekleştirdiler.

D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Demirel, sözleşmeli olarak hastaneye kazandırılan 93 yeni hemşirenin ihtiyaç duydukları eksikliği kapatacağını ifade ederek, "Öncelikle ilimize ataması gerçekleşen arkadaşlarımıza yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını diliyorum. D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok kapsamlı ve geniş bir mekana sahiptir. Bölgenin en büyük  hastanesi olması, hastanemize olan talebi artırmaktadır. Halkın bu talebi bazı ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Yapılan sözleşmeli personel atamasıyla hastanemize doğrudan 93 kişi atandı Arkadaşlarımız belli bir adaptasyon süresi geçirecekler. Bu noktada hastane yetkilileri olarak devreye bizler girmeye çalışıyoruz. Alışma evresini en kısa süreye indireceğimize inanıyorum" dedi. Demirel; Yeni atanan hemşirelere yıllara dayanan tecrübelerini paylaşarak, bir abla, bir anne gibi, yeri geldiğinde bir idareci olarak davranacağını belirterek   kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; sürekli gelişimi, katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verebilirliği, öngörülebilirliği, hizmette yerindeliği ve beyana güveni esas alınacağını, ayrıca hemşirelik mesleğinin diğer mesleklerden ayrıcalıklı  olduğunu empatinin ön planda tutulması gerektiği önemle belirterek yeni görev yerlerine dağıtımlarını gerçekleştirdi.

• WhatsApp Image 2018-06-29 at 11.02.07.jpeg
  • WhatsApp Image 2018-07-05 at 16.24.57 (2).jpeg