Güncelleme Tarihi: 06/09/2017

Kütahya Evliya Çelebi Devlet hastanesinin temeli 1964 yılında atılmış; 1968 yılı şubat ayında Ana Branş Servislerinin bulunduğu 120 yatak kapasitesi SSK hastanesi olarak faaliyetine başlamıştır.

1975 yılında temeli atılan 3 katlı İntaniye ve Göğüs Hastalıkları binası, 5 katlı poliklinik binası 1981 yılında hizmete açılması ile 200 yatak kapasitesine ulaşmıştır.

2005 yılında SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ile Evliya Çelebi Devlet Hastanesi adını almıştır. 1998 yılında 345 yataklı ek hastane binasının temeli atılmış olup 2008 yılında tamamlanarak, Temmuz ayı başında da taşınma işlemi tamamlanmıştır.

15.10.2010 tarihinde Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ile Kütahya Devlet Hastanesi, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi adı altında birleşerek 700 yatak kapasitesine ulaşmıştır. Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ile Kütahya Valiliği arasında 17.10.2011 tarihinde imzalanan ortak kullanım protokolü çerçevesinde , Sağlık Bakanlığı D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında faaliyetine devam etmiştir.

11.12.2015 tarihinde FTR Ek Hizmet Binasının açılması ile birlikte 900 yatak kapasitesine ulaşmıştır. 669 sayılı KHK kapsamında Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı bünyesinde bulunan Kütahya E Grubu Sağlık Merkezi’nin, 22.08.2016 tarihinde D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Vefa Ek Binası olarak hizmet vermeye başlamasından sonra 950 hasta yatağı kapasitesine ulaşmıştır.

Hastanemiz Sağlık Bakanlığı Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında faaliyetine devam etmektedir.