Hastanemizde Minimal Kesiyle Kalp Ameliyatı Yapıldı
12 Eylül 2017

Minimal Kesiyle Kalp Ameliyatı
Son yıllarda Kütahya'da yeniliklerin adresi olan Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimizde yine bir ilk yaşandı. "Minimal invaziv mitral kapak cerrahisi" (küçük kesiden mitral kapak değişimi ameliyatı) başarılı bir şekilde uygulanmaya başlanıldı.

Uygun hastalarda tercih edilebilen bu yöntemde göğüs yan duvarından yapılan 5-6 cm lik küçük bir kesi ile açık kalp ameliyatları yapılabiliyor. Hastaların bu şekilde daha hızlı iyileşmesi, güncel aktivitelerine daha hızla geri dönmesi sağlandığı gibi, yara iyileşmesi hızlandırılıyor, enfeksiyon oranı azaltılıyor ve estetik olarak da büyük bir yara izinden kurtulup daha iyi sonuçlar sağlanıyor.

Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural öncülüğünde, Op. Dr. İbrahim F. Özdomaniç, Op. Dr. Nurhayat Bircan, Op. Dr. A. Aslı Gözüaçık, Op. Dr. Sinan Erkul, Op. Dr. Gülen Sezer Alptekin Erkul, Op. Dr. Engin Akgül den oluşan Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde 52 yaşında mitral kapak darlığı şikâyeti ile başvuran hastaya geçtiğimiz hafta içinde minimal invaziv olarak mitral kapak değişimi uygulandı. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta erken dönemde yoğun bakımdan servise alındı. Servis takiplerinde de sorun olmayan hastanın hızla iyileşerek taburcu olması sağlandı.

Hasta ve yakınları," Biz söylemesek kimse ameliyat olduğuna inanmıyor" derken hasta da ameliyat öncesi mevcut olan hiçbir şikâyetinin kalmadığını ve erken dönemde sağlıklı bir şekilde taburcu olduğu için sevinçli olduğunu ifade etti.