D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinden Büyük Başarı
19 Mayıs 2018

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun zamandır görev yapan ve bir çok başarılara imza atan Neonatoloji Uzmanı Emine Esin Yalınbaş ve  ekibinin kontrolünde 24 Haftalık Hatice Büşra Bebek 105 günün ardından yaşama tutundu.

Büşra bebeğin 24 haftalık olarak dünyaya geldiğini 530 gram ağırlığa kadar düştüğünü ifade eden Doktor Esin Yalınbaş, “Büşra bebek 24 haftalık olarak dünyaya geldi ve 530 gram ağırlığa kadar düştü. Doğum öncesinden itibaren ekip olarak hazırlıklarımızı yaptık.  Bu prematüre dönemlerinde ailelerin desteği çok önemli. Uzun bir sürecin ardından kucağımıza almamız bizi mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yaşayan Ruhşen ve Atilla Altunay çiftinin prematüre bebekleri içinAnne Ruhşen Altunay, “Kızımı 3 buçuk ay önce 24 haftalık olarak dünyaya getirdim. Bu benim için çok zor bir süreçti ve kızımın yaşaması Allah’ın bir lütfudur. Doktorumuz her an yanımızdaydı, doğumda bile büyük destek verdi. Hastane personeline çok teşekkür ederim. Geçekten yakından ilgilendiler. Allah’a şükür Rabbim onu bana bağışladı” diye konuştu.

Baba Atilla Altunay ise, “Çok zor bir süreçti. Hastane ekibi de bizi yalnız bırakmadılar. Bütün bilgileri de doktorumuz  bize anında  ulaştırdı, bundan dolayı da ben hastane personeline teşekkür ederim. Kızımızın adını da erken gelen müjdeli haber olarak Hatice Büşra olarak koyduk” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik ise, Altunay ailesini kutladı ve başta Dr. Esin Yalınbaş olmak üzere, süreçte görev alan personeli ise tebrik etti.

• 32903916_1990338367645800_7972885410906898432_o.jpg