Onkolojik Cerrahi Konseyi Kuruldu
23 Kasım 2018

Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkolojik Cerrahi Konseyi

Hastanemizde kanser hastalarına büyük kolaylık sağlamak amacıyla, Onkolojik Cerrahi Konseyi kuruldu. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkolojik Cerrahi Konseyi Gastroinestial  sistem Onkoloji  ve Meme Kanseri Hastalarının tanı, tedavi ve takip planlarına karar vermek için düzenli olarak her hafta, üyeler  toplanmaktadır. Onkoloji Konseyinde; Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Genel Cerrahi, Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji ve Gastroenteroloji ve Patoloji Bölümlerinin katılımı ile; Genel Cerrahi Kliniğinden; Prof. Dr. M. Cem Algın, Doç. Dr. Faik Yaylak ve Doç. Dr. Sezgin Zeren, Medikal onkoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Mustafa Şahbazlar, Radyasyon Onkolojisinden Uzm. Dr. Mustafa Gürol Celasun, Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Kliniğinden Doç. DR. Mehmet Korkmaz, Gastroenteroloji Kliniğinden Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Coşgun, ve Dr. Sami Evirgen olarak çalışmalarının sürdürmektedirler.

Konsey Hakkında Doç. Dr. Faik yaylak şu bilgileri verdi.

“Kanser, ülkemizde ölümlere neden olan en önemli hastalıktır. Fakat erken evre yakalandığında tedavisi mümkündür. Kanser tedavisinde hiç bir vaka basit ve sıradan değildir. Bu nedenle kanserin tanı ve tedavisi multidisipliner yaklaşımla yapılması gerekmektedir. Disiplinler arası olarak da adlandıracağımız multidisipliner çalışmanın amacı; kanserli hastalara en uygun ve en gelişmiş tedaviyi sunabilmektir. Hastalığın tedavisi için farklı disiplinlerden birçok doktorun ikinci görüşü ve bilimsel fikirleri çok faydalıdır. Hastanemizde kurulan “Onkolojik Cerrahi Konseyinin” hastaların gerek doğru tanıya, gerekse etkili tedaviye ulaşmaları için bir araç olarak hastaların hizmetine sunulmaktadır.

Konsey sayesinde; Bir hastanın durumunun  Konseyde tartışılması o hastanın tedavisi açısından çok faydalıdır. Patoloji, manyetik rezonans ve bilgisayarlı tomografi görüntüleri ile uygulanan tedaviler farklı disiplinlerden katılan tüm doktorlar tarafından yeniden gözden geçirilir ve aynı anda doktorlar yapılması gerekenler konusunda fikirlerini belirtirler. Bu durum hastalar için güvenlik hissi sağlarken; doktorlar da hastalarına alabilecekleri en iyi tedaviyi uygulama imkanı yakalar. Ayrıca hastalarımızın konforu açısından da faydalı olacak olan konsey hastalarımızın tek tek doktor dolaşmasını engelleyerek, farklı illere gitmesi olayını da ortadan kaldırmış olacaktır.

Konseyin kurulmasında desteklerini esirgemeyen ,Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya, İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir’e, Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Cem Algın’a, Başhekimimiz Doç. Dr. Orhan Özatik’e teşekkür ederiz.” Dedi.

  • IMG_3214.JPG
  • IMG_3213.JPG
  • IMG_3211.JPG